Mediator scheiden in Maastricht

Jij en je partner hebben besloten om te gaan scheiden, maar vinden het lastig om zelf alle afspraken te maken en vast te leggen. Dat is niet vreemd, er zijn immers altijd gevoelige onderwerpen. Zolang jullie beiden bereid zijn om in gesprek te gaan en samen te zoeken naar oplossingen, is er niets aan de hand. Een mediator kan jullie net dat laatste zetje geven om er toch samen uit te komen. Een mediator is een professionele en onafhankelijke bemiddelaar, die jullie helpt bij het vinden van oplossingen die voor beide partijen goed voelen.

Meestal vinden er meerdere gesprekken met een mediator plaats. Jullie bespreken daarin wat het probleem is, wat de mogelijke oplossingen zijn en leggen deze uiteindelijk ook vast. Door een mediator in te schakelen sta je er niet helemaal alleen voor en krijg je goede begeleiding bij het maken van afspraken. Belangrijk is wel dat jij en je partner beiden bereid moeten zijn om aan het mediationtraject mee te werken. Deelname aan een mediationtraject moet namelijk altijd volledig vrijwillig gebeuren.

Gemiddeld bestaat zo’n traject uit 2 tot 8 gesprekken. Daarom is het fijn om een mediator in Maastricht te zoeken, dat je geen reistijd hebt. Op Rechtsinfo vergelijk je eenvoudig mediators in Maastricht.

Wil je persoonlijke hulp?

Kies de hulp die het beste bij jouw situatie past

Hulp bij scheiden